Varberg til Helsingör

Idag fikk vi unna noen nautiske mil. Det har generelt vært lite vind så yanmarn måtte gjøre mye av jobben. Men den lille vinden vi hadde kom inn på siden så det ga vinkel nok til motorseiling. Og når vi kom til sundet (Øresund) så var det en periode nok til å gå på seil alene.

Ikke ofte vi kan seile i 7 knop på flatt hav som dette.

Og så prøvde vi være smarte med valg av rute. De fleste andre gikk nærme svenskekysten. Strømkartet viste at det går en sterk nordgående strøm der. Vi la oss lenger ut og fikk en sydgående strøm som dyttet oss sydover. Det sparte oss for utrolige 2 timer seiltid på dagens etappe.

Den svarte med ring rundt er oss. De andre på rekke og rad innenfor. De hadde 1 knop motstrøm, vi hadde 1 knop medstrøm.

Slik så strømkartet ut.

Sjekk alltid strømkart på lengre strekninger.

Vi har i skrivende stund fortøyd i Nordhavnen i Helsingør. Mange båter her og vi gjorde det enkelt og la oss utenpå en annen båt. Hyggelige og hjelpsomme folk her.