Slikker sårene etter nattens kuling/storm

Vi var veldig klar over at det kom til å bli mye vind natten mot søndag. Derfor tok vi ned cockpit-teltet og fortøyde med ekstra tau – fortøyde for storm som det heter.

Men hva hjelper vel det når brygga gir etter. Kl 0430 våkner vi av et smell etterfulgt av et brak. Smellet var et bryggefeste midt på båten hvor boltene ble dratt ut av bjelken de var skrudd i. Det gjorde at presset på baugfester økte og bjelken som holdt baugfeste ble dratt ut av betongbrygga.

Vi hadde vinden inn på siden og ble blåst 90 grader ut fra brygga. Heldigvis holdt akterfestene.

Bjelken som løsnet fra brygga.

Så var det å finne nye fester. Alle bryggefester ved fremre halvdel av båten var nå borte. Det ble et spindelvevnett av tau på kryss og tvers av brygga.

Etter at ny fortøying var på plass sjekket jeg vindmåleren – den lå jevnt på 20 – 25 m/s. Andre på brygga sier de har logget 27 m/s i løpet av natten.

Det ble en frisk styrketreningsøkt tidlig søndag morgen. Hendene er såre etter å ha dratt i stramme tau. I skrivende (09:55) stund løyer vinden her og sola titter frem.

Håper andre har klart seg gjennom natten uten dramatikk. Nordover på svenskekysten og Østfold vil vinden nå sin topp utpå dagen idag. Vær på vakt og ta forhåndsregler – det er en frisk kuling som drar over.