Mai – den nye juli 🌞

Du verden for en fin mai vi har hatt. Iallefall om man liker sommervær.

Vi har gått for kortreiste holmeturer denne helga. Fredag, etter jobb, motra vi ut til Tisler, kapra en bøye, og nøt hjemmelavet pizza i solnedgangen.

Tisler by solnedgang.

Med 25+ grader i lufta på dagen og rundt 20 grader i vannet blir det ikke kaldt på sjøen. For det bruker det være i mai. Vi bruker si at ettersommeren er varmere på sjøen enn på land. Og tilsvarende kaldere er forsommeren på sjøen. Og det har selvfølgelig med temperatur i vannet å gjøre. Men i år har sjøtempen nådd 20 grader i mai. Ble den noengang 20 grader i løpet av juli/august i fjor? Tror ikke det.

Geitene på Tisler.

Det er geiter på Tisler for tiden. Og veldig nysgjerrige er de.

På lørdag formiddagen kastet vi loss når vinden hadde tatt seg opp såpass at det kunne seiles. Det er generelt beskjedne vinder, men vi fikk akkurat nok til å gå fra Tisler og over til Akerøya. Det rumlet i tordenbyger innover land, men ingen har nådd oss – heldigvis.

Her i bukta på Akerøya har vi grillet og nytt sommerværet til fulle. Det er rekordmange andre båter ute også – til mai å være. Hyggelig at sesongen kan forlenges for badegjestene også 😁

Festningsholmen ved Akerøya.

Etter planen skulle vi seila sørover til Lysekil og Bastevik denne helga. Men pga litt ekstra vedlikeholdsbehov blir vi en uke ekstra. Planen er derfor å gå sørover neste helg.