Snart påske….

Vi planlegger påskeseiling. Men da må også båt og utstyr være i orden. Denne helgen ble ofret til vedlikehold.

Det sies at seilbåtmoterer går bare de får diesel. Vår erfaring er omtrent det samme, men viktig at diesel er ren. Vi har tidligere strevet med vann og enzymer(dieseldyr) i dieseltanken.

Guideline sier at forfilter/vanndrenering må sjekkes hver 100ende driftstime. Bildet viser hvordan det så ut nå. Det er omtrent 100 timer siden forrige drenering. Det grønne er diesel og guffa på bunnen er vann/skitt. Min konklusjon her er at det var på høy tid. Motor går fint på det grønne, men om motor drar inn noe av guffa på bunnen blir det bråstopp. Og i tillegg til at motor stopper pga vann i dyser så er det stor sjans for at dieselfilter tetner og dermed mer jobb for å få den igang igjen – snakker av erfaring.

Øvrig vedlikehold var fiksing av en løs stav på teakdekk. Det er teakdekk uten skruer på båten. Det hender at en stav løsner og må limes/nates på nytt. Jeg syntes det så ut som en vanskelig jobb, men etter å ha gjort det et par ganger så er det ikke det.

Og så ble det litt planlegging av rute. Foreløpig ser det slik ut

Forslag til rute for påskeseiling. Som alltid blir det vær og føre som får siste ord i den saken.