På jakt etter solen

Det er november, det er helg, men hvor finner vi sol idag. November oppleves grå, mørk og litt trist for mange – iallefall av oss. Når været i tillegg er overskyet dag etter dag blir savnet etter sol voksende.

Vi ankom vår vinterhavn, Fiskebäckskil, ganske sent fredag. Klokka dro seg mot 20 før vi parkerte bilen. Det ble TV-kveld og hjemmelavet pizza. På ukedagene går det slag i slag så fint å ta livet med ro når fredagen kommer.

Lørdagen byr på gråvær – igjen. Det er østavær og dermed ikke helt uvanlig at det blir gråvær vår og høst ved slike omstendigheter. Vi kaster loss med ubestemt destinasjon. Når vi kommer ut av havna ser vi ytre skjærgården badet i sol. Da er det avgjort – dit skal vi. Vi setter kurs på Måseskär og kanskje Käringön som havn.

Det er lette vinder og vi får de fra siden eller litt aktenfor tvers. Smooth sailing, selv om det til tider går sakte.

Ruta går til Gullholmen og videre på innsiden av Hermanö.

Drømmen om å se solnedgang fra toppen av Käringön viskes sakte men sikkert ut av grå skyer som trekker utover i skjærgården.

Vi må innse at jakten på sol mislykkes. Seilasen var allikevel innafor. Nå har de fleste hummerfiskere pakket sammen for sesongen. Det gjør det litt mer avslappende å seile innaskjærs.

På Käringön ligger det 4 båter i gjestehavna når vi ankommer, hvorav 2 er fortøyd for vinteren. Det ankommer en til etter oss. Käringön er en helårsøy hvor alt er åpent hele året. Strøm på gjestebryggene og vann ved butikken. Nytt av året er at butikken er døgnåpen for selvbetjening. Suverent, men et stort men, det krever at man har ICA Go appen. Her får vi som ikke-svensker et problem – nedlasting av appen er åpen kun for svenske telefoner 🫤 Vi kommer ikke til å sulte ihjel, men det hadde vært godt med noe ferskt til ettermiddagskaffen – og ja, jeg vet, det er et ilandsproblem jeg beskriver 😊

Det blir en spasertur rundt på øya, og antakelig Käringö-toast til kvelds. Vi har det bra selv om vi savner sol og ferske kanelboller ⛵️🇸🇪😊