Julbord – Petersons Krog

Det er mange som kjenner Petersons Krog på Käringön. Og nesten like mange vil si at dit drar jeg gjerne tilbake. Et svært godt kjøkken i kombinasjon med en maritim atmosfære som passer inn i landskapet er vår beskrivelse. Spesialitetene er naturlig nok sjømat. Fra midten av november endres meny til julebordsmeny. Klassiske svenske juleretter på rekke og rad, men også her har de klemt inn noen spesialiteter. Kremet blåskjellsuppe kan anbefales. Og blir du sugen på lutefisk får du her en porsjon preppet direkte fra kjøkkenet – ikke buffet-variant.

Vi kastet loss fra Fiskebäckskil i fint vintervær. Sol, nordavind og bra forhold for å seile sydover.

Passerer Grundsund på vei mot Gullholmen og videre langsetter Hermanö.

Ved ankomst gjestehavna på Käringön treffer vi Aquila med besetning Angelica, Andreas og katten Plutten med egen blogg. Aqulia og Walkabout utgjør idag 100% av gjestende båter i havna. Litt etter oss kommer Anna i sin båt, som for anledningen er M/S Strömstjernan.

Vi forbereder oss for julbord så godt det går med Uddevalla Champagne (som faktisk er en ordentlig Champagne) 🥂

Kl 18 gyver vi løs på 17 slag med sill, musselsoppa, julskinka, snapsar, rökt og gravat lax, gubbröra, Bohuslänsk ostkaka, grönkål, brunkål, ribbe, dopp i grytan, kallskuret i mange varianter, ris ala malta, jansons frestelse, makroner, julöl og kaffe. Bare for å nevne noe.

Etter mer enn 3 timer ved bordet er det klart. Alle var enige – ikke plass til mer. Og blandet med mye prat om hva vi gjort både til lands og til vanns ble det 3 timer som gikk så altfor fort.

Natten bød på vinterlige temperaturer og frost på dekk selv her ute. Men forøvrig ikke noe feil på været – sol fra nesten klar himmel og nærmest vindstille gjennom søndagen.

På gjensyn til Petersons Krog og Käringön