Trossö

Favoritt i reprise. Vi har Kalvö, rett utenfor Havstensund, som en av våre favoritter på svenske vestkysten. I virkeligheten er det tre øyer som henger sammen. Lindö i nord, Kalvö i midten og Trossö i syd.

Tidligere har vi alltid lagt turene inne på øyene over Kalvö og Lindö. Idag tenkte vi det var på tide å se hva Trossö hadde å by på.

Vi kom til Kebalviken i Strömstad i går kveld. Vinden var friskere enn frisk så vi holdt oss i havn på fredagen. Men idag hadde vinden roet seg og dreiet over på nordvest. Suverent for seiling sydover.

Etter ca 2 timer sydover svinger vi inn i den lille bukta med brygge på Kalvö. Etter en skive grovbrød med gulost og en kopp kaffe er vi klar for å se nærmere på Trossö.

Mot vest er disse øyene ganske blankskurte av vind og vær. Men litt inn på øyene er det en fantastisk grønn oase. Det føles som å gå i en stor sammenhengende hage.

Noen steder kan det virke som vi går tvers gjennom noen sin hage, men det er slik det skal være her. Ingen gjerder eller stengsler, bortsett fra de som holder flokken av Highland Cattle samlet.

For det er en del av disse her. De virker litt skumle, men holder seg vanligvis på avstand. Kalvene kan være nysgjerrige og lekne og kommer bort for å hilse.

Noen flere glimt fra Trossö

Go pro video satt sammen av Go Pro Quik