🦞 Hummersesong 🦞

I Sverige starter sesongen siste mandagen i september. Det betyr at fiskerne har holdt på nesten en uke.

Vi har tatt turen til Syd-Koster og her er det bra stemning blant fiskerne. Generelt bra fangster så langt. Vi fisker ikke hummer selv. I Sverige kan vi heller ikke gjøre det. Man må bo i Sverige for å få lov til det.

Da er det fint at fiskerne på syd-koster deler med seg av sine fangster 😊

Foruten vellykket fangst av hummer har vi idag hatt en svært trivelig runde rundt på syd-koster sammen med Anna. Et etterlengtet besøk.

Inspeksjon av badstua i Kyrkosund.

Det ble lunch på Kosters Trädgårdar og en bra runde på sykkel i sola som nesten alltid skinner på Koster 🌞 Vinden har vært frisk, men vi ligger på østsiden og merker ikke så mye til det. Sjøen på vestsiden er derimot ganske så hvit – best i havn på slike dager ⛵️

Forvandlingen fra svart til rød skjer på 15 minutter i kjelen med vann, salt, sukker og noen pepperkorn.

Til kvelds blir det Kostertoast. Det er en egen oppfinnelse (tror vi). Og veldig enkelt: en olivenoljeristet brødskive med skagenrøre, hummerkjøtt og fersk dill eller gressløk. Litt bobler til så blir det bra 👌