Hermanö og Danholmen

Helgen skal tilbringes til sjøs. Ruten var ikke bestemt ved ankomst Bastevik på fredag kveld. Men med utsikter til østavind fredag/lørdag og sydvest på søndag så gikk vi sydover.

Første overnatting ble naturhavna rett syd/vest for Gullholmen. Utenfor den fine stranda på Hermanö. Det blir mørkt på kvelden og natta nå for tiden. Vi var fremme i ni-tiden på kvelden og mørket kom raskt etter det.

Lørdag gikk vi videre sydover. Vi tenkte først Slubbersholmen utenfor Mollö, men værmelding skremmer med tordenvær og sydlige vindbyger på natten/morgenkvisten. Slubbersholmen er bra på østlige vinder men noe åpen mot syd. Vi bråbestemte Danholmen som alternativ. Danholmen er noe åpen mot øst men har bra le for sydlige vinder. Her var det dessuten en ledig SXK-bøye. Vi kapret den.

I skrivende stund (lørdag kl 18) er det halvskyet og ganske varmt. Det blir spennende å se om tordenvær treffer vår lokasjon. Ny rapport kommer….

Oppdatering: det ble myyyye regn på natten men heldigvis ikke lyn/torden i nærheten av oss.

Noen glimt fra seilasen hit. Generelt veldig snille forhold med vind i siden eller akterifra.

Videosnutt fra seilasen