God sommerhelg 🌞⛵️😊

Det er vanskelig å være meteorolog for tiden. Byger slår til med stor kraft på visse steder. De som slipper unna opplever både sol og varme.

Vi har så langt vært heldige denne helgen. Vi dro til Lysekil og Basteviksholmene fredag ettermiddag. Det var mørke og tildels ultramørke skyer i horisonten, men som oftest innover land. Sånn har vi det ofte på sensommeren. Byger bygger seg opp på ettermiddagen og gjør fra seg innover land. Hadde jeg vært metrolog kunne det antakelig vært forklart på en helt naturlig måte.

Sommerseilingen vår tok kverken på noen forskjellige ting ombord. Det mest kritiske var startbatteriet til motor. Vi liker å ha kontroll på akkurat det. Båten har vært i vår eie siden 2016 og det er en av tingene som har sviktet flere ganger. Nå søker vi en løsning en gang for alle. En utfordring er at motor og ankervinsj henger på samme batteri. Det har vært umulig å vite hvor mye «juice» som er i batteriet etter start/stop og anker ned/opp. Nå skal det bli slutt på det. Idag installerte vi egen batterimonitor på nytt motorbatteri.

Batterimonitor med app på telefon – nå skal vi finne ut av dette en gang for alle.

Etter bytte av batteri og montering av monitor kjørte vi noen tester i havna – jo dette ser bra ut. Nå skal vi kunne se når batteriet mister futten.

Vi tok den aller korteste seilasen vi kan gjøre til naturhavn. Bastevik til Karlsvik eller Näverkärrskilen. Vi rakk så vidt få opp seilet før ankeret skulle ut 😊

Flott sommerkveld her – det bades og skrattes og hoies av glede. Årsbeste med 20 grader i vannet.

Ombord ble det «Burgers & Beers» fredag. Oj, oj – det er godt når helga trenger seg på

Burgers & Beers (eller et glass rødt til de som insisterte)

Ta vare på sommerdagene når de er her – god helg ⛵️😊