Trægde til Færvik (Arendal)

På farta igjen. Ganske friske vinder fra sørvest gir greie forhold for oss. Inne langs land er det veldig bygete vind. Utaskjærs er det jevnere men 11-14 m/s. På ettermiddagen opp i 15 m/s i kasta. Det er litt mer enn vi liker. Ruta ble derfor en blanding av utaskjærs og innaskjærs.

Et godt spredd storseil ble seilføringa idag. På slutten med 15 m/s i kasta ble storseil bytta ut med lett reva fokk. Vi har hatt vinden i ryggen hele veien.
Innaskjærs gjennom Homborsund ut mot Homborsund fyr.
Homborsund fyr

Vi hadde blinket ut en naturhavn, Færvikkilen på Tromøya ved Arendal. Det blåser friskt på ettermiddagn når vi ankommer, men mye vegetasjon rundt kilen demper vinden. Yr oppgir 8-14 m/s frem til kvelden så vi er litt spent på om ankeret sitter godt. Det virker sånn. Vi bytta anker ifjor og har fått til ankring hver gang etter det.

Det blir bading og grilling. Og når sola går ned så dropper vinden. Takk for det 😊

Vinden legger seg og stemningen stiger i bukta.

Planen er å gå videre nordover på det blide Sørland imorgen. Ruta er ikke lagt ennå.