Stille senker natten seg

Långö ved Bovallstrand

Vi gikk fra Fredrikstad gjestehavn på tirsdag ettermiddag etter jobb og nødvendige gjøremål. Etter å ha ligget i havn er vi klare for naturhavn med litt mer avstand mellom båtene.

Juli på Bohuslänskysten er beryktet for høy tetthet av ferierende båter. Havn, enten det er naturhavn eller vanlig, bør velges med omhu. Det er plass til alle i skjærgården, men blir været dårlig så klumper det seg lett i havnene og de mest kjente naturhavnene.

Det er meldt et par dager med litt vekslende vær. Regnbyger og vind opp i liten kuling fra syd, sydvest og vest. Vi sikter oss inn mot området på nordsiden av Kalvö/Lindô/Trossö og vest av Havstensund. Her er en stor naturhavn. Vi gå i tillegg inn i en litt avsides kile – Tunnekilen. Her er vi godt beskyttet for vest og sydvest. Det funka bra.

Onsdag gikk vi en kjapp tur innom Havstensund for noen innkjøp. Det er er egentlig ikke dagligvarebutikk i Havstensund, med det finnes en mini-livs i båtbutikken. Det mest nødvendige kan kjøpes her 👍

Vi tenkte se om det var bra å ligge natta over på syd-vest siden av Kalvô. Vet egentlig ikke hva vi tenkte – det var meldt sydlig vind opp i 16 m/s denne ettermiddagen. Gjett om vi merka det.

Regnbyger og friske vinder på onsdag.

Vi gikk tilbake til nordsiden av øya. Mye bedre forhold å vente ut kulingen her. Ankeret har heldigvis vært å stole på.

Torsdag formiddag har vinden løyet og dessuten dreiet over på nordvest. Det passer oss utmerket – vi skal sørover.

Vi setter kurs på Långö ved Bovallstrand. Her vet vi det er god plass i naturhavnen. Vi treffer også gamle kjente her – hyggelig å mimre litt med andre seilere 😊

Når natten kryper på er det stille i bukta. Det settes pris på – båtfolket begynner å bli fornøyd på kuling nå.

Vi går sakte mot Lysekil og hjemmehavn. Dagene fremover ser ut til å bli litt mindre vindfulle – det blir bra ⛵️😊