Sandnes og Stavanger

Sandnes er for oss et bra utgangspunkt for stopp i noen dager. Her kan vi besøke familie, ha bra hjemmekontor og være turist i både Sandnes og Stavanger.

Gjestehavna i Sandnes ligger innerst i Gandsfjorden og svært godt beskyttet for vær og vind.

Torget ved rådhuset i Sandnes er nærmeste nabo

Her lå vi ultrasentralt midt i Sandnes sentrum. Masse restauranter rett rundt havna. Kjøpesenter, togstasjon og busstasjon 150 meter unna.

I Stavanger arrangeres matfestivalen Gladmat hvert år. Det klaffer med vårt besøk i Sandnes. Vi tok toget inn til Stavanger fredag kveld. Og jøje-oss – vi var ikke de eneste som besøkte den festivalen. Rundt hele vågen i Stavanger var det boder, telt, food-trucker og you-name-it. Det duftet krydder fra mange lands kjøkken, selv om tema var lokale varer. En morsom og hyggelig opplevelse 👍

Gladmat festival i Stavanger

Sandnes og Stavanger var trivelig, men nå skal vi videre. Helga skal brukes på seiling mot Bergensområdet ⛵️ Hva kan vi si om været? Tja – som regel bra på morgenen, formiddagen og tidlig ettermiddag. På kvelden har det lett for å regne. Hittil har det generelt vært lite vind.