Feste i Sogn

Vi har flytta oss ut av Sognefjorden. Etter Aurland gikk vi til Kvamsøya sånn omtrent midt i Sognefjorden. Det var en fin ankringsbukt hvor vi lå helt alene.

Deretter gikk vi videre ut Sognefjorden med sikte på en naturhavn i nærheten av Sognesjøen (fjordens utløp). Vi så en «våg» i karten som så bra ut, navnet var Nappasvågen. Her traff vi også bra, en fin naturhavn i le for alle vinder bortsett fra østavind. Det var null problem denne natten. Søndag hadde vi dessuten 27 grader og sol hele dagen Vannet holder ca 18 så bading er på programmet. Det er dessuten krystallklart, salt og utmerket kvalitet på badevannet 🤩

Underveis har vi forsøkt fisket. De har vært litt blandet resultat. Som regel har fått noe, men svært ulike fangster. Hittil kan vi sette sei, lange, lyr, glyse og blekksprut på lista.

Det blir fort dypt. Mange heromkring fisker etter lange og havbrosme på 200-400 meters dyp.
På 160 meters dyp fikk vi kun blekksprut.
En 2 kilos lyr ble middag sammen med nypotet og mye gul løk.

På veien ut av Sognefjorden traff vi dessuten en kjenning.

Christian Radich gikk inn Sognefjorden når vi gikk ut.

En motorstopp har vi også fått med oss. Under fisking i Sognesjøen stoppa plutselig motoren. Skipper mistenkte noe med dieseltilførsel. Det viste seg være riktig. Masse diesel på tanken, men et filter som hadde gått langt over servicetiden var problemet. Heldigvis hadde vi reserve ombord. Etter filterbytte og lufting av dieseltilførsel var motor i form igjen.

Nå har vi beveget oss noe videre sørover. Natten tilbringes i Feste Gjestehavn ved Radøy. En havn i indre led mot Bergen nordfra.

Imorgen kommer vi gå videre sørover. Etter en periode med fint sommervær har vi nå litt mer ustabile forhold. Overskyet og regnbyger er status nå. Det er greit nok for transportdager så lenge det ikke er kuling.

Vi fortsetter videre på vårt Vestlandseventyr…..⛵️😊