Bømlofjorden til Bergen

Det er søndag og vi tar det litt med ro på morgenen. Vi skal videre nordover men starter dagen med frokost i havn (uthavn). Uthavna vi har overnattet i er Lammavågen, og den kan anbefales.

Farvel Lammavågen.

Vi skal nordover på innsiden av Stord og videre forbi Sotra. Det er snille forhold i et snilt farvann. Vi har lite vind og den lille som er har vi imot. Det blir motor – mye motor.

På innsiden av ytterskjærgården er øyene bekledd med skog.

Ved ankomst Askøy sto valget mellom å søke nattehavn på sydsiden av Askøy eller gå inn til Bergen. Vi har ikke vært på noen av stedene med båt tidligere så vi lyttet til råd fra andre seilere. I Bergen kan vi gå til gjestehavna i Vågen. Der har man Zahcariasbryggen og fisketorget som nærmeste nabo. Sentralt, men kan også være urolig. Et alternativ vi fikk anbefalt var Solheimsviken innerst i Puddefjorden. Også veldig sentralt, men mer beskyttet og roligere på natten. I Puddefjorden er det to broer, en på 26 meter og en på 4,5 meter. Den siste er klaffebro som åpner hver hele time dersom man ringer vakta i Bergen kommune.

Venter på broåpning.

Inne i havna i Solheimsviken, som egentlig er for folk som bor i båt i Bergen, er noen plasser satt av til gjesteplasser. Noen vennlige på brygga geleider oss til en bås på innsiden som vi aldri ville klart å finne på egenhånd.

Her ligger vi. Bare noen hundre meter fra fisketorget og utsikt rett opp på Ulriken.

I Bergen

I morgen skal det bli Bergens-vær. Dvs regn. Vi tar på sydvest og utforsker Bergen 👍🤪