Bekkjarvik i Austevoll

Vi er litt sør for Bergen. På øya Selbjørn i Austevoll finner vi idyllen Bekkjarvik. Det er fint her. Det synes også mange andre båtfolk. Hittil har vi ikke opplevd trengsel i havnene vi har vært. Her er det 200 gjesteplasser fordelt på 3 ulike havnebasseng. Vi fikk plass i det tredje, dvs det som er lengst unna selve torget i Bekkjarvik. Det er greit for oss – støynivået sies å øke jo nærmere torget man kommer 🥳

Bekkjarvik har flere ganger blitt valgt til årets havn av båtfolket. Forståelig – det er fint her. Utrolig sjarmerende lite bysentrum, en fantastisk restaurang og gjestegiveri, badeplasser, fiskeplasser og flotte turområder.

Vi kostet på oss en lunch på gjestegiveriet. Bocus’Dor gullvinner Ørjan Johannesen driver stedet. Det ble litt opp på lunchstandarden for oss. Makan – det var godt. Breiflabb med grønnsaker og ramsløk.

Breiflabb ala Ørjan Johannesen

Her er noen flere glimt:

Vi passer på å handle litt mens vi er i nærheten av butikk. Litt turgåing ble det også tid til.

Og når kvelden nærmet seg fant skipper ut av vi måtte ha litt kveldsmat. En halvtime med fiskestanga ga en fin lyr og en makrell. De havna i stekepanna og ble kveldsmaten sammen med nypotet og creme fraiche.

Imorgen blir det litt jobb på morgenen. Og så er planen å seile videre. Mot skjærgården på innsiden av Stord.

Skipp’O’Hoi ⛵️🌧🌩🌞