Action i Aurland

Da vi skulle gå ut av fjorden fra Gudvangen på lørdag havna vi mitt opp i blålys og redningshelikoptertrafikk. Vi tenkte først at det var en cruisebåt-gjest som hadde mumsa i seg hummer og champagne til frokost, og så begitt seg ut på fjorden i kajakk – og havna i trøbbel. For cruisebåtturister ute i kajakk var det mange av. Men der tok vi feil.

Høyt over oss hadde en basehopper hoppa ut fra 1400 meters høyde. Fallskjermen åpna seg, men noe gikk galt på veien ned og kvinnen krashlanda på en fjellhylle 700 meter oppe. Hun var bevisst og kunne selv ringe etter hjelp. Redningsaksjonen gikk visstnok bra og kvinnen ble løfta opp i helikopteret i en lang line. Vi var trygt nede på fjorden, men det var et skremmende syn å se helikopteret høyt, høyt opp i fjellet med redningslina. Det var så høyt opp at helikopteret ble ei lita flue og redningsvaieren en sytråd.

Vi tusla sakte men sikkert ut fjorden for motor – det var vindstille.