Nattseilas Lysekil til Grimstad

Seiling på natta har sine sider. På strekninger i åpent farvann er vind ofte mer stabil og svakere på natta. Det gjør at vi har blitt tilhenger av seiling på natta for transportetapper.

Men det har sine andre sider også. Sikten er dårlig og er det mye skipstrafikk i området så krever det mye oppmerksomhet.

Nattseilas ved midtsommer kan nesten ikke kalles nattseilas her i Skandinavia. Ved klar himmel er det kun mellom 00:30 og 02:00 hvor det er dårlig sikt.

Vi gikk fra Lysekil rundt 18:30. Med kurs på Grimstad fikk vi vinden rett i nesa.

Det var fristende å falle av mot syd, men da ville vi få mer vind og sjø i mot. Vi valgte derfor å falle av mot nord og gikk hele veien på minimum av vinkel vi klarer. På den nordlige kursen ville vi dessuten få vinddreining mot syd utover natta. Det var det ikke på sydlig kurs. Derfra gikk det meste som planlagt.

Rett strekning Lysekil – Grimstad er ca 90 nm. Med den nordlige svingen ble det ca 100 nm.

Belønningen med nattseiling er god tid til å følge soloppgangen.

Vi ankom Grimstad rett over kl 9 på morgenen.

Torungen fyr rett nord for Grimstad.

Planen er å bli her i Grimstad til i morgen. Det er en litt stri vind imot langs sørlandskysten idag, og vi kan dessverre ikke gå blindleia fra Lillesand til Kritiansand pga seilingshøyde maks 19 meter der. Men i morgen skal det bli bedre, fortsatt motvind, men mindre.

Imens sjekker vi ut Dag Otto land 😊

På Thor Husvods Plass står Dag Otto’s gamle, fine sykkel utstilt.