Fra Gåsö til Mollö

Det var fint helgevær når vi startet litt sent fra hjemmehavnen på Basteviksholmene fredag. Sen avgang gjorde at vi tok en ultrakort etappe over til nordsiden av Gåsö og Tjällskären. Der er det 2 SXK bøyer. En var ledig og den tok vi. Hjemmelaget pizza til kvelds ble bra.

Bra driv mot Måseskär.

Lørdag tok vi turen videre sørover og gikk utaskjærs med håp om at det skulle være bedre seilvind der. Det var nok riktig. Midt på dagen hadde vi fin seilvind på 6-7 m/s fra sydvest. Det ble litt spiss vinkel, men gikk akkurat uten et eneste slag. Utover ettermiddagen droppet vinden og vi var nede på dorgefart (3 knop) etter passering av Måseskär. Vi testet makrelldorga, men dessverre, svart hav der vi var.

Vi siktet oss inn på vestsiden av Mollö. Der er det en fin bukt ved Slubbersholmen. Vi ankret midt i bukta og belønnet oss selv med en anker-margerita.

Grillen ble fyra opp og etterhvert grillspyd med mere.

Sommerværet ble bedre og bedre utover helga. Lørdag kveld var det nærmest vindstille og klar himmel. Sånt blir det fine solnedganger av.

Ingen makrell på grillen idag (heller).

Kartutsnitt fra naturhavnene

Mollö med gjestehavna i sundet (rosa merke). Naturhavna, der vi campet, på motsatt side (rød trekant).
Vi campet første natta på nordsiden av Gåsö. Det oransje ankeret markerer ankringsområdet. På sydsiden er det også et bra sted – sundet ved Södra Usholmen.