Red sky at night – sailors delight.

Tusen takk for fint sommervær. For noen dager det har vært. For oss betyr det en annen ting også. Vi har beveget oss fritt rundt i havner og naturhavner i nordre Bohuslän den siste måneden. Denne helga kom det en «gresshoppesverm» med båter fra oslo-fjorden. Fullt opp med båter kl 12 på dagen.

Da er det  på tide for oss å søke andre steder. Vi trenger jo ikke oppta plass for de som faktisk liker å trenges inne i fulle havner 😀

Vi fikk allikevel klemt inn et besøk på Syd-Koster før det fyltes helt opp. Gode vennen Anna var på Kosterbesøk. Vi har alltid mye å minnes og snakke om. Sammen fikk vi dessuten middag på Bokpubben og besøk på nye Kläppgården.

Vi plukka opp en matrosspire (barnebarn) i Strömstad på fredag. Deretter satte vi kursen på naturreservatet utenfor Havstensund – Kalvö-Lindö-Trossö. Vi ligger på anker utenfor. Idag ble det strandtur med jolla inklusiv krabbefiske med mer.

Vi kom over noen fine eksemplarer av  kjempeøsters også, men stoppet raskt plukking. Reglene for plukking er ulike i Norge og Sverige. Mens beskjeden er plukk så mye du kan bære i Norge så er regelen generelt at du skal la det være i Sverige. Østers og Stillehavsøsters omfattes av samme regel i Sverige (selv om stillehavsøstersen regnes som invasiv). Et noe komplisert regelverk hvor den som har retten til farvannet er den eneste som kan plukke eller gi tillatelse til andre å plukke?

Vanntempen har steget rekordraskt de siste dagene. 14 grader målte vi idag.

Red sky at night – sailors delight. Red sky in the morning – sailor take warning. Det er ytterst sjelden noen her ombord ser soloppgangen så den biten vet vi ingenting om 🌞⛵️