På flyttefot i kulingen

Vi har hatt tilhold på Hvaler og Spjærøy en periode. Nå er tiden kommet for å flytte sørover igjen. Vi skal tilbake til Basteviksholmene og Lysekils Marina.

Omtrentlig rute.

Siden det er Pinse og langhelg tenkte vi ta det med ro og legge inn flere stopp. Avstanden fra Spjærøy til Lysekil er tett opp til 60 nm. Vi bruker å holde en snittfart på 5-6 knop så da er det 10-12 timer seiling.

Vi startet fredag ettermiddag med ganske fine forhold. Det var riktignok sydvestlig vind som ga oss litt dårlig vinkel i perioder. Men vi så også at det skulle blåse opp senere i helga. Vi tok derfor en ganske drøy etappe fredag kveld. Det ble Gluppö utenfor Fjällbacka på første overnatting. Vi fortøyde til en av kryssarklubbens bøyer i Gluppöbassenget.

Utsikten under tillaging av kveldsmat fra Gluppö var upåklagelig.

På lørdagen var det meldt økende vind og kulingvarsel for Skagerak. Vinden ville være sydvestlig, dreiende vestlig utover natt til søndag. Vi planla en kortere etappe og søkte oss mot en naturhavn med le for sydlige og vestlige vinder. Valget falt på Långö ved Bovallstrand. Her har vi ventet ut kuling før. Her er det også bøyer fra kryssarklubben. Vinden kommer som meldt på lørdag ettermiddag. Vi er totalt 3 båter som venter ut kulingen ved Långø.

Vi bruker for det meste Predictwind og ECMWF som modell til vindvarsel. Og SMHI og Yr da.

Søndag skal vestavinden avta og dreie nordlig mot kvelden. Vi er på vei sydover så det passer oss bra. Det blir nok en ny etappe litt ut på dagen idag. Planen er å komme seg gjennom kanalen ved Soten og finne en naturhavn i Smögen området.

Derfra er det kun en kort seilas «hjem» til Basteviksholmene.

God pinse 🌞