Ängholmen/Tjällsöskären

Værmelding for helga viste grått og litt kjedelig vær. Søndagen kunne dessuten by på regn. Vi valgte en kort utflukt. 3 nm fra havna i Fiskebäckskil ligger Tjällsöskären. Det er på nordsiden av Gåsö/Storön. Det er meldt generelt lite vind, men det som finns kommer fra syd og sydøst. Denne naturhavna har bra le for slike vindretninger.

Tåke reduserte sikten på lørdagen. Trygt fortøyd i SXK bøye ved Tjällsöskären.

Det er flere muligheter for ankring i området. Bunnen er sand og/eller leire. Svenska kryssarklubben har 2 bøyer i området. Vi hekta oss på en av de.

Grunt vann inn mot Gåsö. Fine områder for kajakk.

Vi var helt alene her i helgen. Dvs det var oss og ca 50 sel. En hel koloni lekte rundt i bukta.

Tur/retur ble det 6,2 nm. Vi har som mål å klare 100 nm hver måned. Nå ligger vi etter. Det nærmer seg påske. Forhåpentligvis får vi plussa på noen nm i løpet av påska. Planleggingen har startet ⛵️🌞🇸🇪🇩🇰