Romjulsseiling

Vi har planlagt noen dager til sjøs. Årstiden er litt lunefull når det kommer til sjøvær. De siste dagers langtidsvarsel har vist generelt mye vær. Kulingene i Skagerak avløser hverandre og kulingene er dessuten bra krydret med regn og sludd. Men en lysning er nå å spore. Litt mindre vind, mye ophhold mellom bygene og høyere temperatur.

Vi setter pris på plussgrader – da fryser ikke taua. Stivfrosne tau er frustrende og slitsomt.

Vi brukte formiddagen til litt jobb og nødvendige gjøremål. Så kastet vi loss fra Fiskebäckskil. Først innom Skeppshandelen for litt proviantering av vann. Skeppshandelen i Fiskebäckskil har nemlig vintervann❄️ for vinterseilere ❄️⛵️.

Vannfylling ved Skeppshandelen.

Så bar det ivei. Vi har Gullholmen som mål før mørket faller på. Laber bris fra øst gir oss brukbart driv sørover langs Skaftö-landet.

Smooth sailing langs Skaftö sydover.

Inne i havna ved Gullholmen er det lett å finne plass. Det som viser seg være vanskelig, er å finne strøm. Her skuffer Gullholmen gjestehavn i år. Vi har vært her vinterstid før og da har strøm vært tilgjengelig.

Vi klarer oss uten landstrøm, men batteriene tappes raskere om vinteren. Det er så og si ingenting å hente fra solcellene og dieselvarmeren som går fra tidlig morgen til sent på kveld drar også strøm. Og så må vi kjøre motor for å få varmtvann ombord. Kjedelig, da blir vi nok ikke lenger enn nødvendig her.

@Gullholmen Gästhamn : Dersom dere vil ha vinterseilere på besøk må dere tilby strøm – vi betaler gjerne det ekstra det koster.

For morgendagen skal vinden dreie over på syd. Og den friskner til. Frisk bris til liten kuling i våre farvann, med regnbyger. Vel – det kunne vært verre. Vi skal nok prøve oss litt lenger mot syd. Tiden vil vise hvordan det går.