Julebordsseilingen har begynt…

På mange måter er det noe av det tøffeste man kan oppleve i løpet av seilsesongen. Den starter i slutten av november og varer et stykke ut i desember.

Vi kastet loss i frisk bris fra nordøst fra Lyckans Slip i Fiskebäckskil. Kursen er satt på Käringön. Dette er en av våre helårsfavoritter. En øy som lever hele året.

Og når Petersons Krog inviterer til julebord vet vi hva vi skal gjøre. Det må bestilles bord i god tid og så håper vi at været er med oss. Det er for det meste skjærgårdsseiling for å komme seg dit. Sydvest kuling er allikevel ikke vår favoritt for besøk på Käringön. Islandsberg kan være litt lunefull når kulingen står på fra sydvest.

Nå har vi snille forhold med nordøst laber/frisk bris, 8-12 m/s. Platt lens og enkle forhold. Forseilet spridd ga stabilt 6-7 knop.

Temperaturen var såvidt på plussiden og yr meldte at opplevd temp ville være -4. Den merket vi -høstens tidligere høye temperaturer er borte. Varme og vindtette klær ble nødvendig.

Gjør klar spribom.

Vi ankom havna fredag kveld og gjorde det enkelt for oss selv. Brygghuset i havna hadde plass til oss og bød på helstekt rødtunge og torskerygg.

Bryghuset i Fiskebäckskil byr på gode retter fra havet.

I skrivende stund venter vi på innpass hos Petersons Krog. Ny oppdatering kommer fra opplevelsen……