En avstikker til Lagos/Portugal

Det har vært to helger uten seilingsaktivitet. Med målsetting om å seile mer enn 100 nm per måned hele året har vi kommet litt dårlig igang.

Men det har sin forklaring. Forrige helg satte vi kurs på Lagos i Portugal (med Flyr). Våre venner Anna og Peter i «Life at Sea» seilte ut fra Sverige i mai. Etter en opplevelsesrik seilas langs Europas kyst sydover har de nå slått seg til ro for vinteren på Algarvekysten i Portugal.

Vi har hatt en sommeruke sammen i beste maritime miljø og ånd. Etter skandinaviske forhold er det fortsatt sommer på de kantene.

Fortsatt sol og bad heromkring. Vi hadde 22-24 grader i lufta og i vannet ca 20.

For vår del ble det en kombinasjon av jobb og fritid. Verden forandret seg etter Covid og det å jobbe på distanse er enklere nå. I Lagos var det dessuten et sjarmerende kontorhotell hvor det kunne leies kontorplass på dropin-basis. Det fungerte utmerket.

Torget i Lagos gamle bydel med kontorhotellet bak skulpturen.

Vi konkluderte raskt med at våre venner lider ingen nød. Lagos har en stor havn og rundt havnen en innholdsrik og sjarmerende liten by. Herfra kan neste sesong forberedes i ro og mak samtidig som andre hverdagslige gjøremål kan håndteres med alle fasiliteter for hånden. Godt valg.