Til høst havn

Vi liker å variere på skjærgård å seile i. Lysekilsområdet er utvilsomt vår favoritt, men forandring er bra. Vi fikk mulighet til en midlertidig båtplass i Kebalviken i Stömstad. Vi kan disponere en plass der frem til 1. november.

Basteviksholmene og Lysekils Marina sett fra «Himlaporten».

Det gjør at vi kan ta helgeutfarter i nordre Bohuslän. Det er et område vi har besøkt veldig lite de siste par åra. Fra Lysekil er det litt langt for en helg. Vi bruker vanligvis 6 timer fra Lysekil til Syd-Koster.

Friske vinder på lørdag.

Så denne helgen startet med et besøk på hjemmehavnas fine Basteviks Bar & Cafe. Torskerygg til middag, gode drinker og lokal underholdning. Basteviks Bar & Cafe er et bra sted å være.

Lørdagen ble seilingsdag. Eller riktigere å si transportdag. Jeg (Tore) seiler båten nordover, og Elisabeth kjører bil nordover.

Det går an å si at båten seiles selv om den går for motor har jeg lært. Og det var tilfellet 99 % av lørdagen. Frisk nordavind på 8-13 m/s gjorde at ruta ble lagt så langt inn som mulig for å unngå stampesjø og få mest mulig le av øyer og holmer. Motoren måtte gjøre det meste av jobben.

Nordavinden gjorde også at det tok litt lenger tid enn vanlig. Avgang kl 08:00 og ankomst Kebalviken kl 16:30.

Vi inspiserte plassen, hilste på båtnaboen på brygga og kastet loss med kurs på Syd-Koster. Vi droppet anker i bukten på østsiden av Syd-Koster – rett nord for Kilesand fergested. Kosterhamnen tror jeg også stedet heter. En naturhamn med fin sandstrand og bra le untatt ved østlige vinder.

Vanntemperaturen synker, men er fortsatt på respektable 16 grader. Sånt blir det selvsagt bading av.

Nå gleder vi oss til fine høsthelger i norde Bohuslän.