Södra Usholmen

Yes – det er helg. Yes – det er sommer. Yes – svenska västkusten er på sitt beste.

Vi er ute på igjen. Ingen som helst vind, så fremdriften måtte yanmarn ta seg av. Vi gjorde seilasen kort. Fra hjemmehavn på Bastevik og til sundet mellom Södra Usholmen og Storôn/Gåsö er nesten så vi kan se over. Kortreist er i skuddet – vi tenkte være litt moderne vi også.

3 kryssarklubben bøyer i sundet. Alle var opptatt når vi kom slengende i 20:30 tida. Pratet med en av båtene som vi vet er lokalkjent – de fortalte om mye gress på bunnen her og litt utfordrende ankerforhold. Men det skremte ikke oss – vi har jo Rocna anker 😉

Ja, vi fikk se gressbunnen med egne øyne. Det er klart vann her så på 4-5 meters dyp var det helt tett med ålegress. Vi ble et øyeblikk i tvil om det var noen vits å slippe anker. Men la gå – vi tester.

Vi siktet oss inn på midten av sundet. Da har vi ca 35-40 meter å gå på ut til hver side. Ankeret gikk ut med 25 meter kjetting på 4 meters dyp. Og jammen – på første forsøk, det sitter. Rocna is our hero – igjen.

Mørket faller fort på nå ut i august.

Det ble en medbrakt Ceasar Salat til kvelds med et lite glass rødt. Varm og stille kveld.

Litt usikkert om vi blir her hele helgen. Metrologene skremmer med mulighet for tordenvær i morgen, da kan det hende vi søker oss inn i en havn. Den som lever får se.

God helg ønskes 🇸🇪⛵️👍