Sommeruta 2022

Ruta blir til litt etterhvert som tiden går, men vi var sikre på at området rundt Fyn skulle besøkes i årets sommerseiling. Så ble det også en liten sving innom Tyskland.

Etter tips fra seilervenn Peter på Life at Sea prøver vi ut appen Travelboast for animering av seilingsrute.

25. juni – 22. juli

Og vi kan si det nå. Bakgrunnen for at vi valgte akkurat dette området har sin historie tilbake til ca slutten av april i år. Da kom sesongvarslene for sommeren. De var ganske entydige på at det ville bli varmt og høytrykkspreget vær i syd- og midt-europa. Nordeuropa (Scandinavia) ville preges av en sterk vest og nordvestlig strøm av vær.

Vårt førstevalg for seilingsrute var Vestlandet opp til ca Ålesund. Men med mye vesta-vær er det kanskje ikke optimale forhold for denne ruta. Så langt har sesongvarselet stemt skremmende godt. Og vi føler vi har truffet bra her vi har holdt oss i le på østsiden av Jylland 😁