Sommerseilasen er over

Vi er tilbake i hjemmehavn på Bastviksholmene og Lysekils Marina.

Siste etappen ble fra Marstrand til Lysekil. Vind fra nesten ren syd ga oss platt lens mye av distansen. Vi gikk utaskjærs til Måseskär for å slippe å seile i kø i innaskjærsleden.

Og så skjer det – fra Måseskär og til Lysekil ble vi minnet på hvorfor vi ikke seiler i dette farvannet i juli. Alldeles for mange båter og folk overalt. I sundet fra Käringön til Gullholmen havnet vi inn i en rekke av seilbåter. På seil må vi tilpasse farten til den som går saktest i kolonnen. Det er ikke plass til forbikjøring. Motorbåtene har begrenset tålmodighet med disse seilbåter som på liv og død skal gå for seil i trangt farvann. De går derfor på kryss og tvers, og kjører forbi både på utsiden og innsiden, forbi seilbåter og seg selv. Og på toppen av det hele, en fergetrafikk som har en tidstabell som skal holdes. Noen syntes det er spennende – vi foretrekker nok litt mer plass når vi seiler (selv om vi idag var en av de som sverga til å gå for seil – det var jo så fin vind 🤪 )

Har sommerseilasen 2022 vært bra?

Vi venter med å svare på det. Kanskje vi burde lage en oppsummering?

Her er iallefall ruta vi har seilet:

Sommeruta 2022