Nytt anker – erfaringer så langt

Tidlig på sommeren byttet vi anker. Vi var spente på om det ville gjøre oss mer komfortable på svai.

Så langt er erfaringen svært god. Tidligere brukte vi ofte flere forsøk på å få ankeret til å sitte. Vår prosedyre er å gå opp mot vinden og slippe anker og riktig mengde kjetting. Når kjetting har rettet seg ut står en person med en fot på kjetting mens en annen bakker forsiktig. Når båt står stille og ingen vibrasjon/rykking i kjetting lenger, økes turtall på motor til ca 1500 rpm. Forblir båten fortsatt i ro kan vi anta at ankeret har gravd seg ned og sitter.

Tidligere slet vi med at vi kunne drifte akterover 50 meter uten at ankeret gravde seg ned. Vi måtte bare ta det opp og prøve på nytt.

Men etter vi byttet anker har vi ikke feilet en eneste gang. Og vi har sittet og sett på andre båter som prøver om igjen og om igjen. Vi er nok overbevist om at det er forskjell på ankere.