Noen ganger er det all right…

I går var det ikke helt all right. Vi lettet anker ved Æbelø og satte kurs mot Endelave – en ganske stor øy i nord-fynske ø-hav. Det blåste friskt fra vest og regnbygene kom ofte. Og det var en sånn dag da seilingen var vanskelig. Rikelig med vind, men enten ble det for mye krenging eller det ble blafrende seil eller det ble nesten ingen fart. Noen ganger alt dette på en gang. Vi som trodde vi kunne seile 🤔

Når vi kom til Endelave sto vestavinden rett inn i havna. Vi valgte å ikke gå inn, men heller søke ly på fastlandet. Det ble noen nautiske mil til med blafring, krenging og dårlig fart. Vi fant en nødløsning av en plass ved mastekrana i Hou Lystbådehamn.

Idag er været bedre. Solen kommer frem innimellom og vinden er dreiet til sørvest og løyet til 6-8 m/s. Vi får en seilas fra fastlandet ut til Samsø hvor alt stemmer. Det er halv-vind, seila står uten antydning til blafring, passe krenging og farta er 7-8 knop – bedre marsjfart enn det kan vi ikke forvente. Nå er det plutselig all right igjen ⛵️😀

Flatt hav og halvvind – seilingen går som en drøm ⛵️👍

Vi går fra Hou Lystbådehamn til Mårup på Samsø – kartoflenes hjemsted. Vi kommer tidlig (kl 12) så det er bra med plasser i havna. Vi regner med å bli her noen dager. Været skal bli litt blandet i dagene fremover.