Drama på sjøen

Heldigvis var det ikke vi som behøvde assistanse, men kunne denne gang isteden yte assistanse.

Vi startet fra Hou Havn etter planen. Vi skulle sydover forbi Fyn og hadde satt rute i Storebælt, under Storebæltsbroen og videre på innsiden av Langeland. Det gikk fint og vi hadde godt driv med vinden i ryggen.

Wing-on-wing med vinden i ryggen. Bra driv sydover.

Men straks nord for Storebæltsbroen blir vi kalt opp på VHFen. En båt er i nød. En svensk seilbåt har mistet roret og driver uten styring mot skipsleia og TSS sona i Storebælt. Pga gassledninger og kabler på havbunnen frarådes det å slippe anker. Sjøredning er tilkalt men har lang vei. Vi er første båt på plass hos havaristen og tilbyr tauing til nærmeste havn. Det blåser 10 m/s og bølgene er 1-2 meter så helt enkelt var det ikke å få festet tau for tauing. Men etter et par forsøk får vi det på plass og setter kurs på Korsør Havn på Sjælland.

Havarist på slep inn mot Korsør.

Vi får bogsert havaristen til brygge. Veldig mye mer får ikke vi gjort. Det er bra med mannskapet og havnen tilbyr hjelp med reparasjon. Vi ønsker lykke til og fortsetter på vår egen rute mot Svendborg på Sydfyn.

Vi har blitt såpass forsinket at vi vurderer å ta inn i havn tidligere. Vi går innom Lohals på nordre delen av Langeland. Det var ikke suksess. Vestavinden blåste rett inn i havna og det var dessuten dårlig plass til oss. Vi valgte å gå videre.

Når vi nærmer oss Svendborg velger vi ankringsplass fremfor havn. Det er sent på kveld og vanligvis vanskelig å finne plass på denne tiden. Thurø bukt, rett ved Svendborg, blir vårt alternativ. Ankeret sitter på første forsøk. Vi er slitne etter en lang og innholdsrik dag. Danske røde pølser og en pilsner og så god natt.