Blåsehelg i Tyskland

Det har vært blåsevær fra nordvest de siste dagene. Avgjørelsen om å ligge stille i Heiligenhafen og heller leie en bil og farte rundt var et godt valg. Vi har idag kommet tilbake til båten etter et par dager på besøk hos gode venner i Schleswig Holstein.

På vår reise fikk vi også gjort noen etterlengtede innkjøp. Vi fikk også besøkt en vinimportør i Hamburg og kunne smake mange gode viner – og noen ble med oss tilbake til båten også 😇

Vinsmaking i Hamburg 🍷👍

Vi har en stund vært plaget med litt lukt fra det ene toalettet ombord. Årsaken er sanitærslange fra toalett til septik-tank. De må være helt, helt tette – ikke bare væsketette men også diffusjonstette. Det har vært litt vanskelig å finne noen som forhandler slike slanger underveis, men i Hamburg fant vi.

Vi har også vært på jakt etter en solid, sammenleggbar vogn. Det er praktisk når vi er i havn og trenger frakte ting til og fra båten. Tidligere har vi kjøpt billigvarianter for 500-1000 kr. De har ikke holdt lenge før noe ryker. Men nå tror vi at vi har funnet riktig kvalitet.

Eckla Express, tåler 150 kg last. Solid og stødig.

Imorgen setter vi kursen nordvestover. Antakelig ender vi et sted rundt Ærø, helst på anker. Vi får se – vi har ca 50 nm foran oss og avgang blir kl 10 imorgen.

Jordbærkake til søndagskaffen 😀
Vaskedag – takk til gode venner som lot oss bruke deres vaskerom 🤗