Blæsende uge i Danmark

Vi har siden midtsommerhelgen holdt oss ganske i ro på østkysten av Jylland. Familiebesøk, pass av barnebarn og kontorjobb gjorde at vi holdt oss i ro en uke.

Men idag har vi flyttet på oss. Avgang fra Udbyhøj kl 10 og kurs mot Samsø eller inn på fastlandet syd for Århus. Metrologen har meldt om «blæsende vær» fra idag og frem til mandag. Det er vestavind så gunstig for oss som skal sydover langs østkysten av Jylland.

Det er en ganske drøy dagsetappe vi har lagt opp til. 65-70 nm vil normalt ta oss 10-12 timer. Vi fikk en bra start med frisk vind og gode forhold. Sydover langs Djursland dreide vinden over på sydvest og stedvis mye vind og ugunstig retning. Det gjorde at siste 20 nm ble litt tunge i motsjø og kryssing + motor.

Kl 22:30 fortøyde vi i Hov lystbåthavn. Rett øst av Tunø/Samsø og inn på fastlandet.

Fine forhold langs store deler av Djursland.
Motorgang med vinden rett imot er ingen favoritt.