Nattesøvn på anker

Noen tar en ekstra ankersnaps, noen sitter ankervakt og noen bare håper det beste. Team Walkabout har hatt noen «frokostmøter» hvor ting tyder på at nattesøvnen ikke har vært topp kvalitet. Vindøkning på natta når vi ligger på anker kan være guffent.

For å hjelpe på det har vi i helga montert nytt anker. Valget falt på Rocna Vulcan. Så får vi se om det kan hjelpe.

Nytt anker sitter fint i baugspydet. Håper bare det sitter fint når det treffer havets bunn også 😀

Vi har hatt et Levmar Delta 20 kg anker til nå. Dersom noen skulle trenge et slikt kan det overtas gunstig.

Levmar Delta 20 kg galvanisert. Sikkert mange år igjen for dem som er fan av Delta ankere.

Vi har forøvrig tilbrakt helgen i nærmeste uthavn fra vår hjemmehavn, nemlig Näverkärrskilen. Kulingvarsel på lørdag og generelt blandet vær gjorde at vi valgte kort seilas. Idag søndag er det derimot badevær (i den forstand at badegjestene ankommer bukta). Har badet selv også – fint og flott på alle måter. 16 grader i vannet, salt og rent og fint som vi ønsker det skal være.

Helga har vært brukt til forberedelser for sommerseiling. Planen er å legge i vei neste helg og være ute ca 6 uker. Hvor? Vel, målsetting er å se noen nye steder og oppleve noen favoritter i reprise. Farvann blir Kattegat, Bæltehavet og sydlige Östersjön. Vær og føre bestemmer en hel del.

More later…..om rute og planer altså.