Dassflaks

Det å ha flaks med tett dass – som fikser seg selv – er omtrent som å få sju rette i lotto. Det skjer aldri.

Men en søndag morgen sent mai skjedde det. Etter gårsdagens oppdagelse at septikken ikke lar seg tømme var vi innstilt på drittjobb idag. I morges tok jeg en siste sjekk for å se status. Vi har ingen måler så jeg knakker på tanken for å høre om det er hul lyd (tom tank) eller dump lyd (full tank). Og jammen – hul lyd fra topp til bunn. Tanken er tom.

Ventilen har stått åpen i håp om at forstoppelsen skal forsvinne ut. Nå skal det også sies at dette ble en litt ureglementert tømming. Vi ligger riktignok i uthavn, men etter reglene er det ikke tillat å tømme septik i sjøen med mindre man er 12 nm fra land. Jeg ber om tilgivelse for det. Det forsvinner fort. Jeg har selv badet fra båten idag 🤔 12 grader og salt og fint som det skal være.