Motor’n starter ikke…🤔

Vi skulle legge ivei sørover i det fine været. Men hva skjer – jo motor starter ikke når vi skal kaste loss fra Näverkärrkilen. Slikt skjer ytterst sjelden så lenge man har en godt vedlikeholdt Yanmar ombord. Det viser seg at det er ikkeno’ feil på motor, men motorbatteri har ikke futt nok til å få den igang.

De siste ukene har vi ofte fått alarm på at spenning på motorbatteri er lav. Elektroingeniøren ombord har sagt at det er sikkert bare feil på alarmen. Det kan se ut som alarmen allikevel var korrekt og elektroingeniøren hadde feil 🤔

Etter en runde nedi her kom konklusjonen.

Motorbatteri er kaputt.

Vi har flere batterier ombord men forbruksbanken er ikke brukbar som startbatteri. Løsningen ble å kjøre inverter på forbruksbatteri og koble lader til startbatteri for topplading. Etter litt lading var det akkurat nok juice til å få sveiva igang Yanmar’n.

Reserveløsning nr 2 hadde vært å sette batteri fra baugthruster som startbatteri. Men det krever litt demontering og skruing. Glad for å slippe det. Håper vi kommer oss gjennom helga uten denne øvelsen.