Motor’n starter ikke…đŸ€”

Vi skulle legge ivei sĂžrover i det fine vĂŠret. Men hva skjer – jo motor starter ikke nĂ„r vi skal kaste loss fra NĂ€verkĂ€rrkilen. Slikt skjer ytterst sjelden sĂ„ lenge man har en godt vedlikeholdt Yanmar ombord. Det viser seg at det er ikkeno’ feil pĂ„ motor, men motorbatteri har ikke futt nok til Ă„ fĂ„ den igang.

De siste ukene har vi ofte fĂ„tt alarm pĂ„ at spenning pĂ„ motorbatteri er lav. ElektroingeniĂžren ombord har sagt at det er sikkert bare feil pĂ„ alarmen. Det kan se ut som alarmen allikevel var korrekt og elektroingeniĂžren hadde feil đŸ€”

Etter en runde nedi her kom konklusjonen.

Motorbatteri er kaputt.

Vi har flere batterier ombord men forbruksbanken er ikke brukbar som startbatteri. LĂžsningen ble Ă„ kjĂžre inverter pĂ„ forbruksbatteri og koble lader til startbatteri for topplading. Etter litt lading var det akkurat nok juice til Ă„ fĂ„ sveiva igang Yanmar’n.

ReservelĂžsning nr 2 hadde vĂŠrt Ă„ sette batteri fra baugthruster som startbatteri. Men det krever litt demontering og skruing. Glad for Ă„ slippe det. HĂ„per vi kommer oss gjennom helga uten denne Ăžvelsen.