Læsø til Hermanö

Påskemorgen slukker sorgen heter det seg. For vår del var sorgen å si farvel til våre venner Anna og Peter som vi ikke vil se på en stund. De har gjort noen riktige valg i livet og kaster nå loss på ordentlig. De setter kursen sydover på litt ubestemt kurs – lengeseiling kaller de det – hvor lenge er det da? Ingen har svaret.

På gjensyn – Anna & Peter.

Vi, derimot, må sette kurs nordover. Og sloss videre med våre sedvanlige i-landsproblemer, får vi vind i seila? Blir det motorgang? Hva skal vi spise til lunch? Mot Sverige og Lysekil settes kursen. Avgang fra Vesterø havn rundt kl 8 og strak kurs på Måseskär fyr utenfor Käringön. Ca 50 nm. Det starter med litt vind fra sørvest – bra.

Fin seilvind ut fra Læsø.

Men som værmeldingen hadde sagt så skulle vinden avta utover dagen. Det er et stabilt høytrykk over sørskandinavia som gir pent påskevær.

Vi måtte ta hjelp av Yanmarn for å komme frem.

Seilbåt uten seil gynger lett i dønningene.

Med sola inn i cockpit og svak vind inn bakfra ble det en behagelig overfart. Kun forstyrret av diverse frakteskip som rundet Skagen. De har tydeligvis ikke Påskeferie.

Slalom mellom frakteskip nordøst for Skagen.
Blå himmel, sol og god sikt hele veien fra Læsø til Måseskär.