Hvor hopper påskeharen?

Påsken starter for oss denne helgen. Litt seiling denne helgen, litt nødvendig hjemmekontor ombord de første dagene til uka og fullt påsketrøkk fra torsdag.

Vi tok avskjed med vinterhavn på vei ut igår. Og det var fortsatt vinter i lufta. 4-5 plussgrader og frisk vestavind. Det var aktivt kulingvarsel for Skagerak og Kattegatt frem til kl 14. Noe avtagende vind etter det var prognosen.

Det er jo endel av spenningen med ferdsel på sjøen, man kan planlegge og legge seilingsruter så mye man vil men været får alltid siste ordet.

Vi hadde ikke noe spesielt mål for ettermiddagen og kvelden på fredag annet enn å gå sydover. Det gjorde vi også, ut fra Fiskebäckskil og sydover forbi Gullholmen og Käringön. Vinden lå jevnt på 10-14 m/s. Bra fremdrift og med nordvestlige og vestlige vinder er sjøen ganske snill. Men vi var litt dårlig forberedt på nedkjølingseffekten av vinden. Etter et par timer begynte vi å se etter en havn for natten. Vi landet i Mollösund.

Etter fortøyning og kjapp tur til butikken på kaia i Mollösund ble det pasta og köttfärssås til middag.

Lørdagen byr på ny runde med kulingvarsel. Det skal bli noe bedre ut på ettermiddagen. Vi avventer videre seiling til vinden begynner å løye. Planen er avfart fra Mollösund rundt kl 13-14 og seilas innaskjærs. Med litt bedre planlegging av bekledning klarer vi forhåpentligvis litt lenger etappe enn fredagens.

Hvor hopper haren? Vi tror et sted i Göteborgskjærgården.