Fish tacos or not

Plan for dagen var å fiske. Og det var to alternativer i spill. Enten å dra til Fläskeberget utenfor Måseskär eller dra inn blant øyene.

Fläskeberget er godt kjent blant hobbyfiskere her i området. Det er et flak ca 5 nm øst av Måseskär. Dybdene ligger på 20-40 meter og det er et sted for torsk (ja det er lov å fiske torsk her), sei og lange. Det er ute i åpent farvann og samtidig ganske mye strøm så fordel at vinden ikke er i det friske hjørnet.

Vi våknet idag til ulende vind og generelt ganske friske forhold. Bukta vi lå i fikk vinden rett inn. Vi hadde bare sett på værmelding for gjennomsnittsvind og oversett at det var meldt bygevind. Vi hadde rundt 7-8 m/s vind i snitt, men i bygene var det 12-13 m/s.

Det fristet ikke å dra ut i åpent farvann idag. Det ble isteden inn blant øyene.

Flagget får lufta seg med vinden rett imot.

Inne blant øyene er det sesong for sjøørret (havsöring) for tiden. Vi legger oss strategisk på bøye ved Bassholmen.

Blir det fish tacos eller bare grønnsaker i tacosen i kveld tro?
Det ble fajitas. Dessverre uten fersk fisk.

Nye forsøk i morgen.