Walkabout departed from port Gressvik

Etter henting av båten hos Slevikkilen Båtbygger la vi den midlertidig på plassen vi har leid i Onsøy Båthavn. Planen nå var å seile den til Lysekil så snart anledning kom. Helgens værmelding var ikke særlig innbydende for å seile 65 nm sydover. Regn og kulingvarsel var gjengangeren vi hadde fulgt onsdag og torsdag. Men så øynet vi en mulighet. Lørdagen fra morgen til kveld skulle det kun bli regnbyger og vindmessig ganske rolig. Dessverre sydlige vinder som ville bety at vi får vinden i mot.

Vi preppet båten fredag kveld og gjorde oss klar for avfart lørdag morgen.

Klargjøring både ute og inne fredag kveld.

Gressvik til Lysekil er rundt regnet 65 nm og med marsjfart rundt 6 knop vil det ta oss 10-11 timer.

På lørdag morgen registrerte Marinetraffic at båten hadde forlatt Gressvik kl 08:26. Vi hadde ikke testet båten etter nesten 4 måneder på verksted. Det kan jo være at noe må justeres eller etterses? Vi la nå i vei med innstillingen at forhåpentligvis kan det ordnes underveis.

Og alt fungerte fint. Rigg, seil, motor var som vi kjente det. Ny propell ga oss riktignok litt mindre fart på motor, men det kan vi leve med.

Det hadde blåst kuling i Skagerak fredag og starten på natt til lørdag. Det ga oss litt motsjø i starten. Ved Torbjørnskjær var det fortsatt 2-3 meter dønninger og ganske urolig sjø. Vi gikk derfor bak Tisler og Kosterfjorden for å være i beskyttet farvann til sjøen hadde lagt seg mer. Når vi kom ut av Kosterfjorden og satte kurs på Väderöarna hadde sjøen lagt seg.
Åpne grenser og vi seiler i Sverige igjen. Det er 18 måneder siden sist. La oss håpe det forblir slik fremover også.

Vanntårnet ved Smögen er et landemerke vi liker å se. Da er Lysekils Marina rett rundt hjørnet (ca 1 time unna 🙂 )
AIS’en rapporterte til Marinetraffic som den skulle og sladret at vi har ankommet. Lysekils Marina ligger mellom Basteviksholmene og heter av ukjent grunn Bastevikshomene Road.

Ganske nøyaktig 10 timer tok det oss fra havn til havn. Båten funka som den skulle og været var som meldt. Lite seiling og mye motor er kortversjonen.

Da er det bare å fortøye godt og vente på neste kuling. Det er meldt MYE regn og sydlige vinder opp i 15-20 m/s rundt Bastevik. De merker vi godt her. So long sailors…….sesongen er ikke over. Den har akkurat begynt (for andre gang i år) 🙂