Fra Skrata til Håøya

Dagens værmelding sier for det meste overskyet og vind fra nord-øst. Vi skal nordover så det blir spennende å se om vindvinkel er stor nok for å seile.

Det blir farvel med Kragerøskjærgården for denne gang.

Vi har lagt ruta bortom gjestehavna på Jomfruland bare for å se hvordan det ser ut.

En hel del besøkende her i helga. Jomfruland gjestehavn.

Kursen går videre nordover på innsiden av Jomfruland. Her er det flere muligheter for leder nordover. Vi velger det vi oppfatter som den nest ytterste og har god plass for å gå på seil.

Justering av rute før seil settes ved Jomruland Gjestehavn.

Nordlig kurs og vind fra nordøst gir oss en vindvinkel helt på grensa av hva som går med vår båt. Vi må ha angrepsvinkel (AWA) på 35-40 grader for at det skal bli noe greie på. Vi er akkurat der. Vi kommer oss mesteparten av veien på seil. Når vi nærmer oss Håøya i Langesundfjorden blir det litt kryss og tvers mellom holmer og skjær og motor får ta jobben. Noen glimt fra dagens etappe.

Langøytangen fyr

Sommerværet er litt mer dempet idag. Bra når sola stikker gjennom men kjølig når skyene dominerer.

Det er meldt regn og økende vind til kvelden. Vi søker oss derfor inn i en godt beskyttet naturhavn hvor vi har vært en gang tidligere. Ved Håøya er det en spesiell bukt med ultragod beskyttelse for alle vinder. Bukta går under navnet Paradisbukta og Jordbukta. Vi fant en bra plass longside langs fjellet langt inne i bukta.

Vi blir her til i morgen.