Dagens rute

Vi tar turen fra vest tilbake til øst. Starter i Jordbukta/Langesund og setter kurs på Tisler (eller deromkring).

Værmønsteret nå om dagen er regn og vind på natten og pent/vindstille på dagen. Vi kunne dog ha ønsket oss et lite vindpust fra sør.

Vi har i skrivende stund jobbet oss gjennom den verste motstrømmen ved Rakke og Svenner. Har lagt ruta litt langt ut med tanke på kanskje mindre strøm her ute. Det var strøm der også. Lurer på om det var 1,5 til 2 knop på det værste.

For de som ikke vet det så er det en permanent sydgående strøm fra Færder fyr/Sandefjord til Langesund, kanskje lenger også, men klart merkbar i dette området. Ved Rakke, rett syd for Svenner fyr, er det dessuten et stort område med grunt og tildels urent farvann. Det gjør at sjøen blir høy, krapp og uhåndterlig. I kartet står det også varseltrekanter i dette området – Dangerous waves.

Ingen dangerous waves her idag. Men fenomenet merkes allikevel. Nattens sydvest vind har gravd opp dønninger på 2 meter. De merker vi knapt i normale farvann (dypt vann (60+ meter) og ingen strøm). Men her fra Langesund og forbi Rakke blir sjøen urolig med ganske steile bølger, antakelig ikke høyere enn 2 meter men merkes nå mye mer på båten. Byssevakta måtte her opp for å trekke luft for å unngå at frokosten havna hos krabbene på havets bunn.

More later. Snart er det hipp, hipp, hurra og 17. mai 🇳🇴