Påskeøya (eller var det Håøya)

Vi la til i en naturhavn ved Håøya i går. Når vi så omgivelsene så tenkte vi at her er det værbeskyttet med høye skogbekledde fjell på alle kanter. Og det stemmer. Det har nok ikke vært mye vind andre steder heller, men her vi ligger har det vært helt blankt på vannet – hele tiden. Ikke et knirk fra tau, ikke en eneste fendergniss og ingen klukk fra bølger mot skroget – sånt blir det god nattesøvn av.

I dag tenkte vi bruke dagen på en øyvandring på Håøya. Det er en øy, men det er også en gangbro over til fastlandet på andre siden øya fra der vi ligger. Rykter sier at turistforeningen i Porsgrunn har merket opp noen gangstier på øya. Øya er ikke så stor, men 141 moh på sitt høyeste. Det kan dermed bli ganske kupert.

Viktig med full konstentrasjon på roinga.

Vi ror i land med jolla og legger i vei. Det er ganske riktig mye opp og ned, mest opp i starten. Fargemerkede stier viser vei.

Fra stranda i Paradisbukta. Det er ganske bra med folk her, men 7 grader i vannet gjør at de fleste holder seg på land.
Bra merkede stier på kryss og tvers.

Det skal sies at skogen og terrenget har fått utvikle seg fritt her. Det er en del trær som har falt og skaper litt hinderløype følelse noen steder. Og ulendt og bratt terreng gjør at stiene i visse partier går midt i et bekkefar – og det er forståelig, alternativet hadde vært fjellklatreutstyr opp fjellet.

Her kommer noen flere glimt fra dagens tur.

Det ble noen kilometer. Og pga terrenget også litt svette som ble ofret. Da smakte det med en

Påskeøl – skål 🙂