Følelse av utenlandstur

Vi bestemte på morgenmøte (frokosten) at vi skulle sette kurs på Nordre Sandøy og sjekke ut Tresvika. Beskjeden vind ville gjøre at det tar litt tid, men vi har god tid idag.

Vind fra nordøst gir flat sjø heromkring.

Sol og ganske varmt hele veien. Vi går utaskjærs forbi trestein og skrår inn ved Humlungen fyr, videre gjennom Gravningssund til vi er ute i indre del av Sekken. Der skjer det – telefonene plinger og sier at vi er nå i et EU-land.

Helt på grensa kommer denne beskjeden.

Det var lenge siden det skjedde sist 😀 Vi er ca 100 meter fra svenskegrensa, og vi er nøye med å holde oss på norsk side. Vi har flere ganger observert kystvakta patruljere, og vi har bestemt oss for at karantenehotell er ikke noe for oss.

På Skjærhallen var det mange gjestende båter. Vi var spent på om det var noen andre som hadde tatt turen til Tresvika, men her var det bare en annen båt. Vi droppet anker langt inne i bukta. Her er det le for alt bortsett fra sydøst – ikke noe problem i dag.

En sen lunch ved ankomst Tresvika.

Stille og fredelig i Tresvika i dag. Fra den andre båten i bukta er barna ute og bader. Det er fin temperatur i sola så det kan virke fristende, men fortsatt bare 7-8 grader i vannet.

Det føles virkelig som sommeren har startet på orntli’ i dag 🌞⛵