En blåsete start på helgen

Det var ingen overraskelse – Yr hadde meldt det og gulmerket ytre Oslofjord med kulingvarsel. Men vår tolkning var at det skulle være avtakende utover fredag kveld og også dreiende mot vest og nordvest som gjør sjøen flatere heromkring.

Vi så Strømtangen logget sydvest 25+ m/s i kasta og stabil vind på 18-19 tidligere på dagen. Det gjorde oss litt betenkt, men så at vindet droppet rundt kl 17. Vi la i vei.

Vi hadde 12-15 m/s rundt Strømtangen og ganske snill sjø (forholda tatt i betraktning). Vinden dreide nå mot nordvest og vi fikk den rett i mot når vi satte kurs på Søndre Missingen. Vi endret planer og gikk inn i Fanterenna mellom Flatskjæra, fortøyde i blåbøyen som finns der, åpnet en Corona og betraktet solnedgangen fra cockpit. Det ble en kort seilas, men greit i dette været.

Fanterenna er mye mer beskyttet enn man skulle tro. Det skummet hvitt på alle kanter (ikke ølskum 🤪), men allikevel helt flatt her inne.

På lørdag morgen gikk vi videre til Hankøsundet. Sol og fint vær. Vinden hadde løyet til under 10 m/s og dreiet over til sydvest – det passet oss bra.

Ikke mange båter ute denne helga, men de få som er ute har samlet seg her ser det ut som. Vi er 4 seilbåter og 2 motorbåter på ankringsplassen i sundet.

God helg hilsen fra Hankøsundet 🌞😀

Ikke mye igjen av den blåsete starten på helga her.
Vi nyter solnedgang i cockpit takket være denne røveren av en gassovn. Gir god varme og ingen røyk/sot/lukt som visse olje/parafinbasette har en tendens til å gjøre.