Påsketuren 2021 fortsetter

Vi har vært i Stavern noen dager. Etter ankomst på lørdag har det vært vindfullt et par dager med opp i 16-18 ms på Svenner fyr rett utenfor. Da har det passet bra for oss å ligge trygt til brygge i Stavern. Hverdagene kunne brukes til hjemmekontorarbeid og turer til fots på kveldene som er blitt lange og lyse.

Før vi fikk kastet loss fikk vi besøk av Larviks lokalavis Østlandsposten. De ønsket lage en artikkel om hvordan det er å ha båtpåske nå som mye er stengt. Det ble en (+)-artikkel i Østlandsposten. Det var et intervju med den driftige havneverten, Inger Kristine, og oss da. Vi skulle nok ønske flere gjorde som Inger Kristine og holdt åpent, selv om koronarestriksjoner setter noen begrensninger.

Østlandsposten skriver om annerledes folkene fra Fredrikstad og den driftige havneverten i Stavern Gjestehavn.

I dag har vi plottet en rute for å gå litt lenger sydover. Vi tenkte gå mot Håøya i Langesundområdet. Det skal være en fin naturhavn der.

Fra Stavern til Håøya. Ruta går forbi Rakke som er beryktet for å være noe utrivelig dersom sjøen er urolig. Vi kjørte helt safe og gikk utenfor selv om været var meldt snilt.

Seilasen gikk fredelig for seg ut fra Stavern i lett nordavind. Slørvind til utsiden av Rakke (1), deretter nesten platt lens til Tvistein Fyr (2) og videre inn Langesundbukta med vinden skrått inn bakfra.

Ved Håøya er det en godt beskyttet bukt som benevnes både som jordbukta og paradisbukta. Enkel innseiling selv om litt smalt på et sted. Vi fant oss en bra plass, longside inntil en fjellkant. Mer om Håøya og stedet forøvrig kommer.

Noen glimt fra dagen og seilasen: