Påsken starter

Planen vår var å seile ut Palmehelga, finne en egnet havn hvor det kunne bedrives hjemmekontor på hverdagene, og seile videre onsdag. Som sagt så gjort. Det var litt guffent vær med regn og kuling i kasta i ytre Oslofjord fredag så vi ventet til lørdag med å gå ut. Vi seilte ut lørdag i gråvær og småregn. Vind fra vest/nord-vest som skulle dreie mot sørvest og avta.

Ruta så slik ut. Fra Gressvik, ut forbi Strømtangen, over fjorden til Store Færder, forbi sydspissen av Tjøme og kystnært videre sørvest mot innfarten til Larvik. Drøyt 30 nm fra start til mål.

Det var bra seilforhold i starten. Nordvesten ga bra forhold og fart. Etterhvert som vinden dreide mer og mer mot sørvest ble vinkelen for liten. Da vi hadde passert Tjøme og nærmet oss Sandefjord hadde vi vinden rett i nesa. Heldigvis hadde vinden også avtatt slik at det ble enkel sak å gå for motor den siste biten. Vi ankom Stavern i solnedgang og havblikk.

Eneste båt på gjestebrygga i Stavern lørdag kveld.

Stavern Gjestehavn har vært kåret til årets gjestehavn. Det er nok takket være den driftige havnesjefen Inger Kristine. Hun passer på, sloss for sine gjesters tilbud og sørger for at det går trygt for seg. Spesielt i disse Koronatider må det ekstra info og tiltak til. Her ble vi møtt med tydelige beskjeder om hva som gjelder. BRA 🙂 Det er vanskelige tider men alle får gjøre det beste ut av det innenfor de muligheter som finnes.

Stavern med Fredriksvern Verft er et trivelig område å ferdes. Vi som kommer fra Fredrikstad får mange assosiasjoner til gamlebyen i Fredrikstad.

Her kommer noen glimt fra en tur gjennom området mandag kveld.