Silkeføre

Mens mange funderer på om det er Swix blå eller klister som gjelder valgte vi Jotun Sort. Det funka utmerket – ikkeno kladding men litt tendenser til is i rubben.

Utmerkede forhold med varmende sol og akkurat passe med vind.

Vi har vært stengt inne av isen i havna. Men siste ukes mildvær i kombinasjon med sydlige vinder gjorde at isen brøt opp og drev ut i elva.

Vi kastet loss etter en kort arbeidsdag fredag. Kl 15 startet vi for å få noen timer dagslys. Det har vært vestavind på dagen som skal dreie nordvest. Det er bra vind for å sette kurs mot skjærgården rundt Færder.

Vi fikk en behagelig seilas over ytre oslofjord. Det startet litt skremmende med mye drivis i munningen av Glomma. Fra Fjeldkilen og over til Kråkerøyholmene lå det store isflak på 10 cm tykkelse. Antakelig is fra vikene innover som nå var løsnet og drev med strømmen. Det ble slalom mellom flakene.

Ute i åpent farvann var det ingen tegn til is.

Vi ankon Hvasser ved solnedgang og sjekket fasilitetene i Krukhavn. Losbåtene går herfra så vi tenkte det kanskje var noe aktivitet her vinterstid. Etter en runde i havna bestemte vi oss for å ligge på anker eller bøye isteden. Vi endte opp i Furusund rett utenfor.

Disse fargene blir vi aldri lei 🌞

En bra start på helga med mye fin seiling. Temperaturen er godt over på plussiden så ingen tau som fryser. Faktisk ikke nødvendig med hansker engang.

Ruta vi seila (for de som har Navionics)

https://boating.page.link/qqafiCvubxvp7d1eA

I morgen lørdag går ferden videre…..