Nyttårscruise – del 2

Fra Herføl – Godt nytt år venner og medseilere ⛵

Fortøyd ytterst på Herføl Marina 1. januar 2021.

Den første dagen i 2021 startet med en urolig seilas fra Østre Bolærne og over ytre Oslofjord. Ifølge det lokale været burde det vært flatt hav. En laber bris fra nordøst har stått på i dagesvis. Når vi kommer ut ved Hollenderbåen og har satt kurs på Tresten ved Tisler er det myyye bevegelse i båten. Det er og har vært nord og nordøst vind herfra til Skagen i dagesvis. Allikevel kommer sjøen fra syd?

Forklaringen (tror jeg) var en kaldfront som dro over fra syd. Sjøen kommer fra syd og har enkeltbølger på 2-3 meter. Og det var bare på vestsiden av fjorden. Når vi nærmet oss Struten fyr og Søsterøyene var sjøen igjen flat (som forventet). Merkelig fenomen – noe nytt å lære hele tiden.

Når vi kom over på østsiden fikk vi lettere skyer og faktisk glimt av sol. Deilig, etter mye grått vær i det siste.

Blå himmel og nesten solnedgang i havet 🌞👍